Postări populare

vineri, 18 martie 2011

hello everybody

Azi am mai gasit ceva interesant de postat.
De ce se poarte verighetele si inelele de logodna pe cel de-al patrulea deget?
Cu totii stim ca verighetele reprezinta simbolul dragostei. Reprezinta “pecetea” legaturii stabilite intre tine si partenerul de viata. In majoritatea culturilor, verigheta se poarta pe mana stanga, dar exista si unele natiuni pentru care este traditional a se purta verigheta pe mana dreapta.
Fie pe mana stanga sau pe cea dreapta, atat verighetele cat si inelul de logodna se poarta pe cel de-al patrulea deget.

Explicatia natiunii chineze
Chinezii au oferit lumii o frumoasa si foarte convingatoare teorie, conform careia inelul de logodna si verighetele trebuie purtate pe cel ce-al patrulea deget. Iata explicatia lor.
Priveste-ti mana stanga, mana pe care se poarta in mod obisnuit verigheta. Vezi degetul mare? Degetul mare reprezinta parintii tai, degetul aratator reprezinta rudele tale, degetul mijlociu esti tu insuti/insati, cel de-al patrulea deget, numit si inelar repreinta partenerul tau de viata, iar degetul mic reprezinta viitorii tai copii.
Acum, uneste-ti varfurile degetelor de la ambele maini apoi indoaie degetele mijlocii astfel incat exterioarele lor sa se lipeasca. Cu mainile in aceasta pozitie, incearca sa faci ceea ce-ti spun: desparte-ti degetele mari unul de celalalt, nu vei avea probleme pentru ca tu si parintii

tai nu sunteti destinati sa va petreceti vietile
impreuna pentru totdeauna. La un moment dat, veti merge pe drumul vostru. Acum uneste-le la loc. Repeta miscarea cu degetele aratatoare, acelasi lucru se va intampla, vei putea sa-ti separi degetele, pentru ca poti trai fara rudele tale, fiecare-si va vedea de viata lui. Acum uneste-le din nou. Separa-ti degetele mici, asemenea celorlalte si vei observa ca si acestea doua se vor desparti, copiii nu vor sta langa tine toata viata. Uneste-le la loc. Urmeaza inelarul. Oricat ai incerca sa le separi unul de celalalt ti-e imposibil. Asta pentru ca tu si partenerul tau de viata sunteti destinati a fi impreuna pentru tot restul vietii.
Explicatia romana
Potrivit romanilor, inelul de logodna si verighetele se poarta pe acest deget deoarece se crede ca prin acest deget trece o vena ce duce direct la inima. Este denumita vena “amoris”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu